donderdag, 17 september 2015 09:35

Gluren bij de Buren op zondag 4 oktober!

Gluren bij de Buren Gluren bij de Buren Theater aan de Slinger

Op zondag 4 oktober vindt Gluren bij de Buren 2015 plaats in Houten! Verschillende huiskamers openen hun deuren voor publiek en bieden een podium aan muzikanten, dichters, dansers, beeldend kunstenaars en theatermakers.

Het festival wordt om 12.30 uur geopend in de ‘Centrale Huiskamer’ op het Plein door wethouder Kees van Dalen, gevolgd door een optreden van Stardance. Na de opening kunnen de bezoekers hun route uitstippelen, kiezend uit de 25 verschillende voorstellingen die plaatsvinden in de huiskamers in en rondom het Oude Dorp.

Naast de optredens in de huiskamers van bewoners, is iedereen ook de hele middag van harte welkom in de Centrale Huiskamer op het Plein. Geniet hier van de muziekoptredens, en drink een kopje koffie. Kinderen kunnen op het Plein aan de slag bij een workshop 'Pimp je tas'.  Ook staat de KoekjesKip samen met de Koffiefiets voor u klaar met lekkere koffie en heerlijke broodjes en taartjes. De Roskam schenkt bijzondere speciaalbieren vanuit hun speciaalbierbar en er is deze dag een gezellige streekmarkt te vinden in het Oude Dorp. Daarnaast zal de ADHD crew in samenwerking met jonge talenten uit Houten een breakdance demonstratie geven tijdens Gluren bij de Buren. Zij gooien alles in de strijd om een spectaculair optreden te verzorgen en Houten kennis te laten maken met deze unieke dansvorm.

Gluren bij de Buren staat garant voor een bijzondere dag waarop je makkelijk over de drempel stapt bij iemand thuis, mensen leert kennen en verrast wordt door mooie en energieke optredens.
Meer info: http://www.cultuuraandeslinger.nl/projecten/4376/gluren-bij-de-buren-2015/