donderdag, 01 oktober 2015 13:25

Veilig elektrisch fietsen

Op woensdag 7 oktober van 9.00 tot 12.15 uur organiseert de gemeente in samenwerking met SOAB Adviseurs uit Breda voor de tweede keer een leerzame (elektrische) fietsdag in en om het clubgebouw van WTC Houten ’80 aan de Kruisboog 14. Wethouder verkeer en vervoer Kees van Dalen opent de dag om 9.00 uur.

Het doel van de dag is om veilig gebruik van de elektrische fiets of de gewone fiets te bevorderen onder 55-plussers. Tijdens de dag wordt eerst de kennis over specifieke verkeersregels opgefrist. Daarna wordt uitgelegd wat de plus- en minpunten van de elektrische fiets zijn en hoe men de veiligheid op een gewone of elektrische fiets in het verkeer kan vergroten. Tot slot wordt onder begeleiding van twee fietscoaches de vaardigheid met de fiets op een afgesloten terrein getoest en is het mogelijk verschillende elektrische fietsen van Bikestore Houten uit te proberen.
Belangstellenden kunnen meedoen als zij in het bezit zijn van een elektrische of gewone fiets, maar ook als zij de aanschaf overwegen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk maandag 5 oktober 12.00 uur aanmelden. Dit kunnen zij doen via www.e-biketraining.nl (daarna klikken op aanmelden). Ook is het mogelijk om contact op te nemen met SOAB (vragen naar de heer P. Veenbrink via 076 – 5213080).