zaterdag, 26 september 2015 09:01

Leren oefenen in Levenskunst

Wat betekent levenskunst voor jou? Wat maakt jou gelukkig? Welke verlangens leven in jou? 

Hoe zet je dromen om in daden? Welke stap ga je morgen zetten?
Over deze vragen gaat het in de cursus 'Oefenen in Levenskunst'. Ze helpen je nadenken over het welzijn en geluk in je leven: wat geeft jouw leven kleur?

Leven vanuit je verlangen of je droom?

Zinvol en goed leven, samenleven en gelukkig zijn is een kunst en vraagt een grote inspanning. Waar je misschien ooit van droomde kan nu heel anders zijn. We hebben allemaal te maken met onzekerheden en tegenslag in ons bestaan. En het is niet altijd vanzelfsprekend dat je weet hoe je daarmee om moet gaan.
Sonja Lyubomirsky deed uitgebreid onderzoek naar het menselijk geluk en de factoren die daarop van invloed zijn. Deze geluksfactoren vormen een belangrijke basis van de inspirerende cursus 'Oefenen in Levenskunst'

Voor iedereen

De cursus put uit de sociale wetenschappen en christelijke spiritualiteit. Voorkennis is niet nodig, alleen belangstelling voor het onderwerp. Deelnemers bepalen zelf wat voor hen van waarde is.
De cursus wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Houten, maar is nadrukkelijk geschikt voor iedereen, binnen en buiten de kerk.

Programma

De groep komt drie keer bij elkaar, op een ochtend of avond. De cursus heeft een heldere opzet en een gestructureerd programma. Verschillende werkvormen en oefeningen helpen je om op het spoor te komen van jouw vitaliteit,levensvreugde, dromen en verlangens. En hoe je hiermee je leven kleur kunt geven en kunt groeien in gelukkig zijn.

Praktische cursusinformatie

Data: woensdag 14 oktober, 28 oktober en 11 november van 09.15 tot 11.30 uur
of
donderdag 15 oktober, 29 oktober en 12 november van 19.45 tot 22.00 uur
Locatie: Het Wereldhuis, Lupineoord 4-6 in Houten
Kosten: € 15,- (inclusief cursusmateriaal en koffie/thee)

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Marieke Zielhuis, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Telefoon: 030-6364334
Graag aanmelden voor 7 oktober 2015. Er zijn nog enkele plekken vrij (op woensdagochtend).