maandag, 09 november 2015 10:16

Film aan de Slinger

Film 'J. Kessels' Film 'J. Kessels'

Op maandag 30 november om 20.15 uur draait de Nederlandse film ‘J. Kessels’ in Film Aan de Slinger.

Het is een komische roadmovie met Fedja van Huêt als literaire pulpschrijver die op reis gaat met zijn favoriete personage: J. Kessels (Frank Lammers). Een film die “te slim is gemaakt om plat te zijn, een fijne rare roadmovie”, aldus de Volkskrant. De mannen rijden in opdracht van een onbekende in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). Dan ligt er plots een lijk in de achterbak: makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf? Een bizarre, komische en muzikale film, en tegelijkertijd een melancholieke trip. "Scenarioschrijver Jan Eilander is erin geslaagd de 'dubbele bodem' ook in de film te handhaven”
(NRC).
Daarna ‘Dancing Arabs’ (23 nov):  Op maandag 23 november draait ‘Dancing Arabs’, een drama over een Israëlisch-Palestijnse jongen die naar een kostschool in Jeruzalem gaat. Er ontstaat een vriendschap met klasgenoot Jonathan en hij wordt verliefd op de Joodse Naomi. De film kreeg vier sterren in de NRC en de Telegraaf schreef: “dit verhaal blijft langer hangen dan je aanvankelijk zou denken”.
Op 24 november 'Mia Madre': Margherita is regisseuse en heeft een druk leven. Het wordt steeds lastiger haar roerige privéleven te scheiden van haar werk, waar die vervelende acteur – de ster van haar nieuwe film, gespeeld door John Turturro – alle aandacht op de set naar zich toetrekt. “Adembenemend mooi” (4* NRC). 
Daarna in Film Aan de Slinger o.a. ‘Une Enfance’ (7 dec), ‘Youth’ (15 dec), een keuzefilm (22 dec) waarvoor via de website gestemd kan worden en ‘Holland, natuur in de delta’ (23 dec).  kan worden en ‘Holland, natuur in de delta’ (23 dec).
Zie www.filmaandeslinger.nl.