maandag, 09 november 2015 10:51

Lezing Fik Meijer: 'Jezus en de vijfde evangelist'

Jezus & de vijfde evangelist Jezus & de vijfde evangelist Singel uitgeverijen Atheneum

Op woensdag 18 november komt de bekende historicus/schrijver Fik Meijer een lezing geven over zijn nieuwste boek 'Jezus en de vijfde evangelist'.

Het jaar 30, ongeveer. Jezus van Nazaret zwerft door Galilea en predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, verscheurd door conflicten tussen Joden en Romeinen en tussen Joden onderling, spreekt dat veel mensen aan – maar velen ook niet. Wie was hij?
Fik Meijer brengt in zijn nieuwe grote boek de historische Jezus tot leven. Hij vertelt over de tijd waarin Jezus leefde, de context rond Zijn geboorteverhalen, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, het geweld in Getsemane, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Ook bekende Bijbelse personen uit Jezus’ omgeving als: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barabbas, Judas Iskariot en Jezus’ broer Jakobus komen aan bod en krijgen in dit boek een nieuw gezicht.
Fik Meijer is één van de populairste classici/schrijvers in het Nederlands taalgebied. Hij studeerde klassieke talen en oude geschiedenis aan de Universiteit van Leiden, waar hij in 1973 promoveerde. Na twaalf jaar als leraar werkzaam te zijn geweest in het voortgezet onderwijs en het hbo maakte hij in 1980 de overstap naar de Universiteit van Amsterdam als hoogleraar. Sinds 2007 is hij met emeritaat.
De lezing is in de winkel van 20.00 - ca. 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Prijs € 10,00 p.p. incl. consumptie. Graag vooraf reserveren, i.v.m. aantal plaatsen!