maandag, 14 december 2015 09:56

Kijk op kunst met Lisette le Blanc

Naar aanleiding van actuele exposities organiseert Cursus&co diverse soorten lezingen waarin kunsthistorica Lisette le Blanc u meeneemt in de wereld van de beeldende kunst. Een mooie manier om u voor te bereiden op uw museumbezoek.

We starten dit in 2016 op dinsdag 26 januari met een lezing over de Zwitserse jaren van Ernst Ludwig Kirchner naar aanleiding van de expositie in het Singer Museum te Laren. Kirchner verbleef in het dorpje Frauenkirch in de buurt van Davos nadat hij een zenuwinstorting had. Hij maakte hier zijn eigen paradijs. Hij ontmoette er ook de Nederlandse schilder Jan Wiegers en andere kunstenaars en er ontwikkelde zich al gauw een kunstenaarskolonie.

Donderdagavond 4 februari staat in het teken van een expositie van de Spaanse meesters in de Hermitage. Tot en met 29 mei is er in de Hermitage in Amsterdam een schitterende tentoonstelling van het werk van El Greco Zurbaran Ribera Goya Murillo en Velazquez. De werken laten de glorietijd zien van Spanje en ook de invloed op de Moderne Kunst. Spanje noemde zich het rijk waar de zon nooit onder gaat. De schilders kregen opdrachten van de kerk de adel en de koning.

De lezingen zijn van 19.45 tot 21.45 uur en vinden plaats in de hoofdlocatie van ‘van Houten&co’, Onderdoor 160. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan op www.cursusenco.nl.  

Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.