maandag, 11 januari 2016 10:21

Leer meer over kunst

Ook dit jaar zijn er weer interessante kunstlezingen van kunsthistorica Lisette le Blanc. Aan de hand van actuele exposities zijn er drie lezingen geprogrammeerd. Naar aanleiding van de expositie in het Singer Museum te Laren wordt er  op donderdagavond 28 januari een lezing gegeven over de Zwitserse jaren van Kirchner.

Kirchner verbleef in het dorpje Frauenkirch in de buurt van Davos nadat hij een zenuwinstorting had. Hij maakte hier zijn eigen paradijs. Hij ontmoette er ook de Nederlandse schilder Jan Wiegers en andere kunstenaars en er ontwikkelde zich al gauw een kunstenaarskolonie.

Op dinsdagavond 2 februari is er een lezing geheel in het teken van een expositie over de Spaanse Meesters. Tot en met 29 mei is er in de Hermitage in Amsterdam een schitterende tentoonstelling van het werk van El Greco Zurbaran Ribera Goya Murillo en Velazquez. De werken laten de glorietijd zien van Spanje en ook de invloed op de Moderne Kunst. Spanje noemde zich het rijk waar de zon nooit onder gaat. De schilders kregen opdrachten van de kerk de adel en de koning.

En dinsdag 15 maart komt het werk van Jeroen Bosch op het programma naar aanleiding van een expositie in het Noordbrabants Museum. De lezingen vinden plaats op de hoofdlocatie van ‘van Houten&co’, Onderdoor 160 (ingang Bibliotheek). Inschrijven kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ons ook bezoeken op ons nieuwe adres: Onderdoor 160, 3995DX Houten (ingang Bibliotheek). Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’ .