donderdag, 14 januari 2016 13:39

Cultuurkenniscafé Cultuurcafé- Geef Cultuur in Houten een slinger!

Houtense Helden i.s.m. Cultuur Aan de Slinger organiseren een avond over de vraag "Waar willen we naar toe met cultuur in Houten?"

Interactief Cultuurcafé

Zijn we tevreden met de huidige culturele activiteiten in Houten of willen we meer maken, beleven, delen? Het gebied tussen de bibliotheek en het theater is nog in ontwikkeling en biedt daardoor kansen. Het (tijdelijk toegestane) gebruik van het voormalig politiebureau als creatieve broedplaats geeft al kleur aan het gebied,

met het amfitheatertje, de ontmoetings- en atelierruimtes en café De Volle Bak. Hoe kan deze plek ook in de toekomst een extra stimulans zijn voor de culturele ontwikkeling van Houten? Over dit onderwerp gaat het interactieve Cultuurcafé. Cultuur is de uiting van creativiteit en zelfontplooiing, de verbeelding van waarden die we delen of ter discussie stellen. Cultuur gaat over ontwikkeling en samenleven. Een prachtig thema, ook in het kader van Houten 2025!

Waar en wat

Het Cultuurcafé start om 19.30 uur met een kopje koffie, thee of Glühwein in de Droomcirkel tegenover Theater Aan de Slinger. Vervolgens wordt in de nieuwe Kleine Zaal van Theater Aan de Slinger de bijeenkomst ingeleid door John Venneman, ontwerper van publieke ruimtes en geboren en getogen in Houten. Daarna kunnen de aanwezigen zelf over het onderwerp met elkaar in gesprek en gedachten en ideeën uitwisselen.

Voor iedereen

De avond is bedoeld voor iedereen die mee wil denken over de waarde(n) van cultuur in Houten: bewoners, maar ook (maatschappelijke) organisaties, verenigingen en bedrijven. De uitdaging van de avond is om met elkaar de vraag te beantwoorden hoe we waarde(n) van cultuur kunnen vertalen naar stimuli voor cultuurparticipatie, cultuurproductie en cultuurbeleving.

Kaarten

We nodigen u uit om deel te nemen aan deze bevlogen avond. Gratis kaarten zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Cultuur Aan de Slinger organiseert reeds enkele jaren Cultuurkenniscafé’s. Doel is de kennis van mensen uit het culturele veld van Houten te vergroten ten aanzien van onderwerpen als communicatie, media, creativiteit, publieksbenadering en organisatie.

Locatie: Start in de Droomcirkel, daarna Kleine zaal in Theater Aan de Slinger
Tijd: 03-02-2016 / 19:30
Prijs: Gratis (vrijwillige bijdrage welkom)