vrijdag, 19 februari 2016 15:06

Kijk op kunst: Jan Toorop en Jeroen Bosch

Lisette le Blanc geeft op donderdag 24 maart een lezing geheel on het teken van het werk van Jan Toorop naar aanleiding van de grote expositie in het Gemeentemuseum in Den Haag tot 29 mei a.s.

Ook zullen we zijn kruiswegstaties bespreken die hij in Oosterbeek maakte. Jan Toorop (1958-1928) was een veelzijdige kunstenaar. Hij ontwikkelde zich tot een van de avant garde kunstenaars en was de eerste Nederlandse kunstenaars die het pointillisme toepaste.

Lisette le Blanc geeft op dinsdag 15 maart een lezing over het werk van Jeroen Bosch naar aanleiding van een expositie in het Noordbrabants Museum in het kader van het Jeroen Bosch-jaar. Jeroen Bosch was een van de meest creatieve kunstenaars die Nederland ooit heeft voortgebracht. Werkend in de periode rond 1500, de overgang tussen Middeleeuwen en Late Renaissance, verbeeldde hij op unieke wijze de relatie tussen mens en omgeving.

De lezingen vinden plaats op de hoofdlocatie van ‘van Houten&co’, Onderdoor 160 (ingang Bibliotheek).
Inschrijven kan op www.cursusenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt ons ook bezoeken op ons nieuwe adres: Onderdoor 160, 3995DX Houten (ingang Bibliotheek). Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’.