woensdag, 09 maart 2016 15:39

Film aan de Slinger: The Big Short

Film aan de Slinger: The Big Short Film aan de Slinger: The Big Short

Drama met Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt en Ryan Gosling die als outsiders in de financiële wereld profiteren van de kredietcrisis.

Terwijl de financiële wereld aan het begin van het nieuwe millennium feestviert, voorspelt buiten Wall Street een handjevol slimme beleggers wat de grote banken, de media en overheid niet zien aankomen: de wereldeconomie staat op instorten. De handel in Amerikaanse hypotheken is namelijk zo kwetsbaar als een grote zeepbel die onherroepelijk uit elkaar zal spatten. De vraag is alleen wanneer. De excentrieke buitenstaanders bedenken ieder voor zich dat ze tegen de ogenschijnlijk stabiele huizenmarkt moeten bieden om te kunnen profiteren van de naderende kredietcrisis. Hun riskante investeringen brengen hen rechtstreeks naar de duistere kant van het moderne bankwezen.

Dit komische drama van regisseur Adam McKay (Anchorman) is gebaseerd op het waargebeurde verhaal 'The Big Short: De geheime winnaars van de kredietcrisis' van schrijver Michael Lewis, van wie eerder al The Blind Side en Moneyball werden verfilmd.

"Een soepel, spannend verhaal dat ook nog even de essentie van de financiële crisis uitlegt. Niet alleen een pamflet tegen een verrot financieel systeem - en het is verrot, aan die conclusie valt niet te ontkomen."  (Trouw)

"The Big Short is een chaotische, maar zeer vermakelijke geschiedenisles. McKay vuurt in hoog tempo informatie af, bijvoorbeeld door quotes in het beeld te plaatsen die een bepaalde sfeer moeten schetsen." (Parool)

Komt uit: Verenigde Staten
Film duurt: 130 minuten
Genre: Biografie, Drama
Regisseur: Adam Mckay
Acteurs: Christian Bale, Ryan Gosling, Brad Pitt, Steve Carell
Kijkwijzer:

Media

Film aan de Slinger: The Big Short Paramount Pictures