vrijdag, 11 maart 2016 07:52

Wandelen voor Water

Op woensdag 23 maart zullen wij, net als voorgaande jaren weer “Wandelen voor Water”. Dit in het kader van de Vastenactie 2016. In het verleden liepen wij de wandeltocht in Houten. Om organisatorische redenen heeft de Rotary Houten, de keuze gemaakt om de wandeling dit jaar in Schalkwijk uit te zetten.

Juf Babs heeft hierbij haar helpende hand geboden. Altijd fijn om terug te mogen vallen op oud-collega’s. “Wandelen voor Water” is een landelijke sponsorloop waarbij de kinderen met 6 liter water op hun rug een afstand afleggen van zes kilometer. Dit doen zij om geld in te zamelen voor hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

De kinderen wandelen voor het water- en sanitatieproject van Amref Flying Doctors in Ethiopië. In de sloppenwijken en arme buurten van Addis Ababa, Afar en Oromia is vaak gebrek aan schoon drinkwater, rioleringssystemen en vuilnisophaaldiensten. Dit zorgt voor onhygiënische situaties die tot gezondheidsproblemen leiden. Voor kinderen onder de 5 jaar zijn water-gerelateerde ziektes nog altijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Daarom wil Amref met het programma ‘Schoon water: een zaak voor iedereen!’ het belang aankaarten van juiste kennis over goede hygiëne en veilig gebruik van water.

Vanaf 11 maart kunt u de kinderen sponsoren en daarmee bijdragen aan het goede doel. Het programma start (op het schoolplein) om 09.00 uur en zal tegen 11.30 uur afgelopen zijn. Het is fijn als u dit initiatief met een leuk bedrag wilt belonen. Alvast heel hartelijk bedankt!