woensdag, 16 maart 2016 12:58

Programma Cultuurnacht Houten ook o.m. in Slingergebied

Programma Cultuurnacht Houten Programma Cultuurnacht Houten

Op 2 april 2016 zal de 10de editie plaatsvinden van de Cultuurnacht. Het thema is 'Verwachting'.
Ook zijn er optredens onder het motto 'Vergeet de tijd' in het Slingergebied.

Een veelzijdig muzikaal en cultureel festival vol gratis optredens in de diverse horecagelegenheden rond het Plein in het Oude Dorp en in het Theater aan de Slinger. Jongerencentrum Enter en de Grund bieden een speciaal programma voor de jongeren. Het Cultuurhuis Schoneveld doet mee met een speciaal programma gericht op jonge kinderen en hun ouders. Buiten de grote expositie in Makeblijde is er dit jaar ook een expositie in de Gemeente Toren op het Oude Dorp en een expositie in de galerie van KODH in het “Oude politie bureau".

Welke artiesten treden er op?
Kijk op: http://www.cultuurnachthouten.nl/cultuurnacht/artiesten/ 

Een selectie van het programma:
Kijk op: http://www.cultuurnachthouten.nl/cultuurnacht/programma/ (wijzigingen voorbehouden). 

Via www.cultuurnachthouten.nl kun je meer informatie vinden.

Vergeet de tijd in het Slingergebied!
Ervaar plekken in en rondom het theater, waar normaal gesproken geen bezoekers komen. Een schaduwdansact in de laad-en losruimte van Theater Aan de Slinger, het theaterkoor dat op de tribune speelt; kortom een spannende route door het Slingergebied, waarbij u zomaar de tijd kunt vergeten.
De gastheer van deze route is verhalenverteller Bastiaan de Zwitser. Met zijn vrolijke verhaal verbindt hij de creatieve optredens aan elkaar. En dat doet hij allemaal met behulp van speelgoed wat ouder is dan de tijd zelve: de knikker. Hij leidt de bezoekers langs diverse optredens op gekke plekken van onder andere Theaterkoor Houten, Dansstudio Olga van Koningsbrugge en Theatergroep Monotremata. Theaterkoor Houten geeft een kort voorproefje van hun nieuwe voorstelling ‘Some Like it Hot’. Dansstudio Olga van Koningsbrugge komt met een prachtig duet op een verassende plek. Theatergroep Monotremata speelt een spel tussen schaduwen en mensen, waarbij de grens tussen fantasie en werkelijkheid vervaagt. De route eindigt in de Volle Bak met een optreden van de muzikale band Tijgerlelie. Tijgerlelie maakt Nederlandstalige songs, met een ruig elektronisch randje. Deze route is twee keer te volgen: om 20.30 uur en om 21.30 uur. Het beginpunt van deze route is in de Bibliotheek Lek & IJssel. De entree is gratis.

YouTube festival
Naast de route ‘Vergeet de tijd’ zal van 20:30 uur tot 23:00 uur in de nieuwe Kleine Zaal diverse YouTube filmpjes worden getoond. In deze nieuwe filmzaal zie je doorlopend hilarische, ontroerende of informatieve filmpjes die ‘viral’ zijn gegaan op het populaire medium YouTube.