dinsdag, 22 maart 2016 07:45

Samen koken, samen eten in Het Oude Station

Een grote lange tafel met mensen die samen lekker eten, dat vinden veel mensen gezellig. Maar koken voor een groep is anders dan een maaltijd voor jezelf bereiden. Het vraagt andere vaardigheden. Voor iedereen die graag (beter) wil leren koken voor een grote groep is het vanaf woensdag 6 april mogelijk om, om de week, deel te nemen aan een kookworkshop in Het Oude Station.

In een geschikte leskeuken, onder professionele leiding van de koks Stefan Hogervorst en Henk van der Linden worden de basiskooktechnieken aangeleerd en alles wat komt kijken bij de bereiding van een maaltijd (warenkennis, hygiëne/HACCP, inkoop, receptuur, beoordeling kwaliteit voedingsproducten). Deze workshop , een verzoek van en voor mensen met een beperking en cliënten vanuit de GGZ, is speciaal opgezet. Zij worden met name uitgenodigd om zich aan te melden voor de workshops. Maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Er is plaats voor 8 koks. De deelnemers bereiden voor zichzelf en alle anderen die zich aanmelden een heerlijke 2 gangenmaaltijd. Ze dekken de tafels, bedienen, eten met elkaar en ruimen af en maken na afloop alles weer schoon. De kookworkshop start om 16.30 uur en duurt tot 19.30 uur. Kosten: €7,50 per keer. 

Wil je leren koken? Meld je dan aan bij Corrie Bransen van 'van Houten&co' via telefoonnummer 030-7001511 of stuur een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wil je niet meedoen met de workshop, maar lijkt het je wel gezellig en gemakkelijk om mee te eten? Dan kun je je tot 2 dagen van tevoren aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 030-6369516. Volwassenen €7,50 en kinderen tot 12 jaar €3,50 p.p. Het menu staat ook op de website.

Deze activiteit is een samenwerkingsproject van Welzijnsorganisatie 'van Houten&co’ (Onderdoor 160, 3995 DX Houten (ingang bibliotheek)) en Stichting Philadelphia Zorg (Het Oude Station: Stationserf 97, 3991 KX Houten).