donderdag, 28 april 2016 09:30

Vleermuisexcursie bij de Kooikersplas

Vleermuizen zijn fascinerende dieren. Ze zien in het donker, slapen onderste boven en zorgen ervoor dat er niet teveel muggen in de stad aanwezig zijn! Deze en andere redenen maken dat ik een groot deel van de zomernachten naar vleermuizen op zoek ben. Ik wil graag mijn ervaringen en kennis over deze kleine nachtvliegers met jullie delen.

Daarom geef ik op maandag avond 2 mei een vleermuisexcursie bij de Kooikersplas in Houten. Dit is een relatief oud groen stukje in Houten dus ik verwacht dat er veel vleermuizen zullen zijn. Jong en oud zijn van harte welkom om mee te gaan op zoek naar vleermuizen. Ik zal een paar batdetectors mee nemen, dit zijn apparaten die de sonar geluiden die vleermuizen maken omzetten in voor ons hoorbare geluiden. Aan deze geluiden kan ik ook de soort herkennen.

We verzamelen om 21.00 uur bij de parkeerplaats van de Grote Geer, Snoeksloot 64. De vleermuisexcursie kost € 7,50 per volwassenen en € 2,50 voor kinderen. Dit contant meenemen a.u.b. De opbrengst gaat in zijn geheel als naar Joey en Shelley van den Tempel die de Alpe d'HuZes op gaan fietsen om geld voor onderzoek naar kanker bij elkaar te krijgen.

Bij slecht weer zoals langdurige regenval gaat de excursie niet door, wat ik per email zal laten weten.

Meldt je daarom aan bij mij: Carola van den Tempel - Email; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.