zondag, 01 mei 2016 07:25

Leer de kerkuil kennen

Op dinsdag 7 juni geeft de Houtense bioloog Marc van Leeuwen een lezing over de kerkuil bij Cursus&co. Uit onderzoek van van Leeuwen blijkt dat het goed gaat met de kerkuil.

Tijdens deze avond wordt uitgebreid ingegaan op deze conclusie en worden verschillende facetten van de kerkuil besproken, zoals: “Waar komen "onze" kerkuilen vandaan? Hoe oud wordt een kerkuil en wat zijn de belangrijkste factoren die het leven en dood van een kerkuil bepalen? De lezing wordt ondersteund door een presentatie en in het veld aangetroffen "uilenzaken".

Marc van Leeuwen is bijna 20 jaar actief voor het behoud van de kerkuil in de provincie, is bekend van zijn columns in Het Groentje en is co-auteur van het boek 'Veerkracht" over de kerkuil in Midden Nederland. De lezing vindt plaats bij ‘van Houten&co’ aan het Onderdoor 160 en start om 20.00 uur.

Inschrijven kan op www.cursusenco.nl.  Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Langskomen kan ook: Onderdoor 160, 3995DX Houten (ingang Bibliotheek). Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’.