zondag, 08 mei 2016 07:38

Kom naar de Nachtvlindernacht op 3 juni!

Heb je wel eens een witte tijger, een bruine snuit-uil of pauwoogpijlstaart in je eigen omgeving gezien? Of wist je dat er ’s nachts huismoeders en rode weeskinderen in het park zijn? Het zijn allemaal nachtvlinders en er zijn er nog veel meer!

Nieuwsgierig?

Kom en doe mee met de Nationale Nachtvlindernacht! Elk jaar worden in heel Nederland de nachtvlindersoorten bekeken en geteld zodat we weten hoe het met de nachtvlinders gaat. Alle soorten worden uitgezocht en doorgegeven aan www.waarneming.nl en die gegevens worden gebruikt door De Vlinderstichting.

We lokken de nachtvlinders o.a. op de bomen met een speciale stroop die ze lekker vinden en met een groot doek met licht erachter. Samen kijken we welke vlinders er opaf komen. Kinderen zijn welkom onder begeleiding.

Nieuwegein

Dit jaar werken de Milieuwerkgroep Houten en de IVN Nieuwegein samen en organiseren we de nachtvlindernacht op 3 juni in het Natuurkwartier (Milieu Educatie Centrum) in Nieuwegein.

Inloop is vanaf 21.00 uur met koffie en thee en sap. Om 21.30 uur is er een presentatie van de verschillende nachtvlindersoorten zodat je er al wat meer van weet. Om 22.00 uur starten we met nachtvlinders bekijken.

De toegang is gratis, je hoeft je niet van te voren aan te melden. Je kunt komen en naar huis gaan wanneer je wilt. Het hek sluit uiterlijk om 01.00 uur..

Bij aanhoudende regen of storm kan de nachtvlindernacht niet doorgaan, bel bij twijfel hierover 06-36145756 of 06-30083335. Adres: Natuurkwartier, Geinoord 9, 3432 PE Nieuwegein (routebeschrijving zie www.natuurkwartier.nl)