donderdag, 05 mei 2016 08:47

Lezing ‘Zoektocht naar het paradijs’

Lezing ‘Zoektocht naar het paradijs’ Lezing ‘Zoektocht naar het paradijs’

Op dinsdag 17 mei geeft Arita Baaijens een lezing over haar nieuwe boek ‘Zoektocht naar het paradijs’.

In januari verscheen 'Zoektocht naar het paradijs', een onderzoek naar waarheid en werkelijkheid in het hart van Centraal-Azië. Arita Baaijens trekt te paard door het Altaigebergte in het zuidwesten van Siberië, op zoek naar Shambhala, een legendarisch paradijs dat zich in deze contreien zou bevinden. Ze raakt geïntrigeerd door het geloof van lokale bewoners in bezielde natuur en komt in conflict met de wetenschapper in zichzelf. Een onverwachte wending zet haar leven op z'n kop en tegelijkertijd weer op de rails.

Arita Baaijens is gelauwerd ontdekkingsreiziger, bioloog, schrijfster, inspirator en een bevlogen spreekster. Ze is lid van de Royal Geographical Society en ontving internationale erkenning en prijzen. In 2014 kreeg zij de Women of Discovery Humanity 2014 award en werd door de Spaanse Geografische Sociëteit uitgeroepen tot Traveler of the Year 2014. Zij publiceerde meerdere boeken, waaronder de klassieker ‘Een regen van eeuwig vuur’ over haar eerste woestijnreizen; het boek is een liefdesverklaring aan kamelen en de ongrijpbare schoonheid van de woestijn.

De lezing is bij Wijs in de winkel en start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree bedraagt € 10,00 inclusief consumpties. Graag vooraf reserveren i.v.m. aantal plaatsen.
Kijk ook op: http://onshouten.nl/winkels/item/7039-boekhandel-wijs