maandag, 30 mei 2016 08:51

Muziek uit China

Yangtze Melody Soloists Ensemble Yangtze Melody Soloists Ensemble

Voorstelling 'A musical passage to China' door het Yangtze Melody Soloists Ensemble.

Het Yangtze Melody Soloists Ensemble komt uit de stad Wuhan in de Hubei Provincie en ligt aan de twee bekende rivieren Hanjiang en Yangtze. Het ensemble is opgericht door het Wuhan Conservatorium, het enige conservatorium in het centrale deel van China.

Het ensemble bestaat uit jonge docenten van het conservatorium. Zij geven les in traditionele Chinese instrumenten en zang, en hebben zich toegewijd tot het in stand houden en promoten van de kleurvolle muziekcultuur en de rijke muziektraditie van China. 

De leden van het ensemble zijn geweldige muzikanten en zangers en zijn zeer bekend onder een breed Chinees publiek. Ze hebben al opgetreden in onder andere Rusland, Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Australië, Japan, Korea en Singapore.

Het ensemble speelt op typisch Chinese traditionele instrumenten zoals Pipa, Guzeng, Yanggin, Erhu, Dizi en Sheng. Ze presenteren een mooie afwisseling van solostukken en kamermuziek met vocale inbreng van diverse zangers. Het repertoire omvat beroemde Chinese stukken, zoals de Dragon-Boat Melody, Horse Race en Blooming Floers and Full Moon. Het programma wordt in Houten geïntroduceerd door de heer Oey Toen Ping van de Vereniging Nederland China. Voor meer informatie en kaarten: www.theateraandeslinger.nl