dinsdag, 31 mei 2016 04:03

Film aan de Slinger: Monsieur Chocolat en Louder than bombs

Film aan de Slinger: Monsieur Chocolat Film aan de Slinger: Monsieur Chocolat

Films die binnenkort draaien bij Film aan de Slinger, maar ook nieuws over de Buitenbioscoop Aan de Slinger!

Donderdag 9 en vrijdag 10 juni draait ‘Monsieur Chocolat’, een biografie met Omar Sy (Intouchables) als Chocolat, de eerste zwarte circusartiest in Frankrijk, die razend populair wordt ten tijde van de belle époque. Kan hij omgaan met de valkuilen van de roem, de vele vrouwen en het snelle geld? "Met prachtige decors en kostuums... om door een ringetje te halen" (Telegraaf).

Dinsdag 7 juni draait ‘Louder than bombs’, een drama over twee broers die op een verschillende manier omgaan met de dood van hun moeder, een beroemde oorlogsfotografe. "Weinig films zijn psychologisch zo complex en tegelijk zo kraakhelder... een drama dat in de finale als een goed geolied slot dichtklapt."(NRC)

Buitenbioscoop Aan de Slinger
De zomer komt er aan en dat betekent dat het weer tijd wordt voor de Buitenbioscoop! De mooiste films van het afgelopen seizoen worden op het plein voor het theater gedraaid: zaterdag 18 juni draait ‘45 Years’, met Tom Courtenay en Charlotte Rampling als een echtpaar dat kort voor hun 45e trouwdag nieuws horen over een oude geliefde. Zaterdag 25 juni draait ‘Carol’, een drama over een warenhuismedewerkster die in de jaren vijftig verliefd wordt op een oudere, getrouwde vrouw (Cate Blanchett). Tot slot draait op zaterdag 9 juli ‘The Intern’, een komedie met Anne Hathaway als eigenares van een modewebsite die de bejaarde Robert De Niro aanneemt als stagiair.
De films gaan door bij goed weer en starten om 22.30 uur. Op het theaterplein staan tafeltjes en stoelen. De bar is natuurlijk geopend en iedereen wordt bediend. De Buitenbioscoop is alleen mogelijk door de vrijwillige bijdrage van de bezoekers op de avond zelf. Bij slechte weersvooruitzichten gaat de Buitenbioscoop niet door. Is hier sprake van, dan wordt dit bericht op vrijdagmiddag onder ‘nieuws’ op www.filmaandeslinger.nl  geplaatst.