maandag, 06 juni 2016 08:23

Gratis cursus 'Politiek Actief' in twintig regio's in Nederland, ook in Houten

Gratis cursus 'Politiek Actief' Gratis cursus 'Politiek Actief'

In 2016 organiseert ProDemos in twintig Nederlandse regio's de cursus Politiek Actief, ook in Houten (Bunnik, Wijk bij Duurstede) . Deelnemers aan de cursus leren over de werking van de lokale politiek, hoe ze invloed uit kunnen oefenen en eventueel zelf raadslid kunnen worden.

De cursus maakt deel uit van het project 'Politiek Bewust, Politiek Actief', waarmee ProDemos gemeenten stimuleert om hun inwoners doorlopend te betrekken bij de lokale politiek. Dit project wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Nieuwe aanpak is regionaal
In 2014 en 2015 bereikte ProDemos honderden mensen met de cursus Politiek Actief in verschillende gemeenten. Tientallen van hen werden politiek actief in de gemeente. Om dit bereik te vergroten is de aanpak van de cursus Politiek Actief in 2016 regionaal: we vragen gemeenten om samen te werken, zodat niet alleen de eigen inwoners, maar ook inwoners uit de omliggende regio deel kunnen nemen.

Bewezen effectief
Begin 2016 hebben we een onderzoek laten uitvoeren naar de effecten van de cursus Politiek Actief. De resultaten van dat onderzoek laten zien dat de cursus een positief effect heeft: de kennis van deelnemers neemt aantoonbaar toe, de intentie om te participeren groeit, en deelnemers hebben na de cursus meer vertrouwen in de politiek.

Lees het onderzoeksrapport

Meer informatie: www.prodemos.nl/politiekactiefgemeenten