donderdag, 18 augustus 2016 15:40

Workshop Pruimenjam kweken en maken op zaterdag 27 augustus 2016

De nazomer is een tijd van heerlijke vruchten zoals kersen, abrikozen en pruimen. Een pruimenboom geeft vaak veel vruchten ineens, meestal meer dan je kunt opeten. Astrid Bennekom van Boerderij De Zalm en Geral Overbeek van Overbeek-Gardendesign laten tijdens een praktische workshop zien hoe je pruimenbomen verzorgt en hoe je veel langer van de pruimenoogst kunt genieten.

Deel 1: leer pruimen snoeien

Kom naar de boomgaard van Boerderij De Zalm en ervaar hoe leuk het is om te leren hoe fruitbomen gesnoeid kunnen worden.Pitvruchten zoals kers, amandel, abrikoos en pruim kunnen het beste direct na de pluk gesnoeid worden zo tussen half augustus en half september. Na een theoretische inleiding, gaan we de boomgaard in gaan om in de praktijk te oefenen.

Deel 2: zelf pruimenjam maken

Na een heerlijke lunch gaan we leren hoe je van de pruimenoogst een heerlijke jam kunt maken zodat je nog maandenlang van je zelf gekweekte vruchten kunt genieten. 

Cursusprijs €99,00 euro/maximum aantal deelnemers 20. Inclusief: workshop snoeien, workshop jam maken en leuke potjes voor de jam en een overheerlijke heerlijke lunch. Adres: Pothuizerweg 19 3998 NB Schalkwijk.

Aanmelden: kan door te reserveren op de website Gardenspecials4u via de volgende link: http://www.gardenspecials4u.nl/workshop-pruimenjam-kweken-en-makenkweken-en-maken. Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Geral, telefoon: 06-54614382. Tot in de pruimentijd