donderdag, 25 augustus 2016 19:11

Ouders Actief start in september

Op dinsdag 20 en donderdag 22 september starten drie nieuwe sportinitiatieven in de gemeente Houten in het kader van “Ouders Actief”. Met “Ouders Actief” kunnen ouders sporten op het moment dat hun eigen kind ook al aan het sporten is bij een van de vele (andere) sportaanbieders op het sportpark. Een tijdwinst, waarbij je als ouder ook nog eens fit wordt/blijft en in beweging bent.

Op sportpark de Weteringhoek heet het sportaanbod “Ouders door de Mand” en krijgen de ouders een afwisseling van verschillende sporten. Zo gaan ze korfbalfit met korfbalvereniging Victum beoefenen, wordt spinning en bootcamp met Body Business gedaan; Go Swim gaat met de ouders één training zwemmen, Stardance biedt Pilates en Dance Bootcamp aan en Soesenzo Outdoor Challenge gaat met de ouders steppen en hardlopen.

“Run meets Fun” vindt plaats op sportpark de Kruisboog. Loopsportcentrum Houten neemt de ouders tien weken lang mee rondom het sportpark. Niet alleen hardlopen staat centraal, maar vooral goede begeleiding naar blessurevrij en met veel plezier in de buitenlucht bewegen. Ook krijgen de ouders techniek en core stability oefeningen.

Als laatste bieden de verschillende sportaanbieders op sportpark de Meerpaal een Sportmix aan. Zo gaan ouders twee keer frisbeeën en honkballen onder leiding van Honkbalvereniging Houten Dragons. Ook wordt er drie keer fitness en hockey aangeboden door respectievelijk Fysioworkshop Houten de Meerpaal en HC Houten.

Sportpunt Houten is erg tevreden met het gevarieerde aanbod van de eerste periode van Ouders Actief. Alle lessen vinden plaats onder deskundige begeleiding en op ieders niveau kan er worden deelgenomen. Vanaf dinsdag 20 en donderdag 22 september starten de lessen.

De uitgebreide informatie, zoals dagen en tijdstippen, is terug te lezen op www.sportpunthouten.nl.  Hier is ook de mogelijkheid om in te schrijven voor een losse les of de tien wekelijkse cursus. Tien weken Ouders Actief op één van de sportparken kost je als deelnemer € 50,-. Een losse les kost € 7,-.