donderdag, 25 augustus 2016 19:15

Cursus digitale fotografie

Leren fotograferen is beter leren kijken. Dat is het uitgangspunt van de basiscursus digitale fotografie, die begint op zaterdag 17 september in de Bibliotheek Houten-Centrum. In zes lessen leren amateurfotografen hun camera beter te gebruiken, zowel technisch als artistiek. Docent is fotograaf Paul van der Klei, gediplomeerd vakfotograaf en parttime fotografie docent bij het Utrechtse Centrum voor de Kunsten (UCK).

De lessen zijn een mix van uitleg over technische aspecten van de fotografie en toepassing in de praktijk. Huiswerk aan het eind van iedere bijeenkomst is een zoekopdracht naar bestaande foto’s, gericht op het thema van de volgende les. Ook gaan de cursisten zelf foto’s maken. In elke bijeenkomst wordt aandacht besteed aan het resultaat van de opdrachten. Daarbij komt ook werk van bekende fotografen aan de orde. De deelnemers die eerder deze cursus volgden, waardeerden deze met een 8,4.

Praktisch

De basiscursus digitale fotografie bestaat uit zes lessen van 10.15 – 13.15 uur op de zaterdagen 17 en 24 september, 1, 8 en 29 oktober en 5 november 2016.
Meedoen kost € 180, voor bibliotheekleden € 160.
De deelnemers moeten in het bezit zijn van een camera, bij voorkeur spiegelreflex, maar een compact-camera kan ook.

Meer informatie en aanmelding via de website: www.bibliotheeklekijssel.nl/houten