donderdag, 01 september 2016 18:28

Workshops van de TechniekFabriek

In reeksen van 9 workshops van 1,5 uur maken de kinderen op een praktische manier kennis met bijvoorbeeld houtbewerking, elektronica, constructie, natuurkunde en scheikunde.

Ze bouwen een met stoom aangedreven bootje of een robot die kan lopen, onderzoeken de kracht van lucht of water, ontdekken de basisbeginselen van electronica of bewerken steen of gips. Al doende leren ze met verschillende gereedschappen en materialen omgaan. Zagen, schroeven, solderen, vijlen, en lijmen met hout, steen, metaal en papier.

De volgende workshopreeksen starten weer in de week van 26 september 2016. Aanmelden is mogelijk vanaf 1 september. 

Groepsindeling

Kinderen die voor het eerst deelnemen aan een workshopreeks moeten nog veel basistechnieken leren in vergelijking met  kinderen die al langer meedoen. Ook leeftijd en eigenschappen van de kinderen bepalen mede welke projecten voor een kind geschikt en uitdagend zijn.

Daarom hebben we ervoor gekozen om verschillende projecten aan te bieden aan jongere of oudere, en ervaren of minder ervaren kinderen. We werken volgens de kleuren van de regenboog in (om te beginnen) Rode, Gele en Blauwe groepen.

Wij kijken naar hoe het kind zich in de workshops ontwikkelt en plaatsen het in de meest geschikte groep: de groep waarin hij of zij met succes interessante en uitdagende projecten kan uitvoeren. Het aantal gevolgde reeksen of de leeftijd zijn hierin mede bepalend, maar niet altijd doorslaggevend.

Rode groepen

> maandag en woensdag om 15.30 uur

Kinderen die beginnen bij de TechniekFabriek maken zich onze werkwijze eigen in de rode instroomgroepen. Ze leren er basistechnieken en leren de belangrijkste gereedschappen te hanteren. Ze krijgen veel begeleiding. De projecten zijn kort en niet te complex zodat ze veel plezier hebben in het resultaat.

Gele groepen

> dinsdag om 15.30 uur
> zaterdag om 13.30 uur

Kinderen die één of een aantal reeksen hebben meegedaan, zijn al wat vaardiger met gereedschappen en doorzien sneller de bedoeling of aanpak van een project. Ze verdiepen hun technieken en vaardigheden en krijgen langere en iets complexere projecten waar ze meer zelfstandig aan werken.

Blauwe groep

> woensdag om 19.00 uur

Kinderen met veel (TechniekFabriek-)ervaring, of kinderen die door hun leeftijd of intelligentie sneller de projecten doorzien en al aardig handvaardig zijn, werken in Blauw aan pittige projecten met veel stappen en handelingen. We dagen ze uit om zo zelfstandig mogelijk te plannen en te werken, en steeds handiger en slimmer te worden in hun aanpak.

Aanmelden

Kosten: 5 euro per workshop.
Nieuwe deelnemers starten in een Rode groep, doorgaande deelnemers worden door ons uitgenodigd om aan te melden voor Rood, Geel of Blauw.
Ga naar het Aanmeldformulier. (Vanaf 1/9)

Liever eerst een keer proberen? Dan kan uw kind meedoen aan een Kennismakingsworkshop.
> De volgende Kennismakingsworkshop is op zaterdag 10 september 2016. Aanmelden.

Heeft u vragen of wilt u iets overleggen? Stuur ons dan een bericht via het Contactformulier.