zaterdag, 03 september 2016 08:31

Studiekring van en voor senioren, een leuke uitdaging

In september 2016 een nieuwe serie van 8 bijeenkomsten van de Studiekring voor Senioren bij Cursus&co. Deelnemers wisselen met elkaar levenservaring uit en bestuderen onderwerpen die hen interesseren. De studiekring geeft senioren (dames en heren 60+) de gelegenheid om geestelijk actief te blijven. Een probaat middel om ‘geraniumverslaving’ te voorkomen.

Als senior heeft u veel levenservaring en het delen van deze ervaring kan inspirerend en leerzaam zijn voor anderen. De deelnemers bepalen zelf de onderwerpen en bekijken met elkaar wat precies bestudeerd gaat worden. Soms zorgt een deelnemer voor de inleiding, maar ook gastsprekers en excursies behoren tot de mogelijkheden. Heel diverse onderwerpen kunnen behandeld worden: kunst, politiek, economie, wereldgodsdiensten, milieu, media, gezondheid, veiligheid of lokaal spelende thema's. Landelijk doen al honderden enthousiaste senioren mee met dit soort studiekringen.

Alle deelnemers zich inzetten ten behoeve van het te bestuderen onderwerp. De bijeenkomsten zijn dus niet vrijblijvend, want uw betrokkenheid betekent dat u en de andere deelnemers er wijzer van worden. Naast kennisoverdracht is er uiteraard ruimte voor persoonlijke contact. Kortom een leerzame en gezellige activiteit.

De studiekringbijeenkomsten in het najaar van 2016 starten op donderdag 8 september van 10.00 tot 12.00 uur en zullen elke twee weken op donderdagochtend plaatsvinden. Meer informatie bij de begeleiders Els Looije (tel. 030-7371172) of Nora Bakker (tel. 0644448487).

Aanmelden kan via www.cursusenco.nl.  Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Adres: ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, 3995 DX Houten (ingang Bibliotheek). Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’.