woensdag, 28 september 2016 17:25

Run for fun!

Natuurlijk wil je samen met je vrienden, collega’s, sportmaatjes, kinderen of andere familieleden starten. Zaterdag 9 oktober vindt alweer de vijfde editie van de Down Under Obstacle Run plaats. Met weer de speciale editie: Down Under Kids Run, een aangepast parcours van 3 km heerlijk door de modder kruipen, heuvels beklimmen, genieten van de superglijbaan en samen nog vele andere hindernissen bedwingen.

Een obstacle run is een loop die gelopen wordt op een, van nature, uitdagend terrein aangevuld met uitdagende hindernissen. Door ‘obstacles’ te combineren, wordt een uitdagend parcours samengesteld waarbij de renners zowel mentaal als fysiek op de proef gesteld worden. Voor veel volwassenen een bekend fenomeen, en voor kinderen een geweldige ervaring!

Obstacle Run in Nieuwegein

De Kids Run is een initiatief van watersport,- en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Manager Marcel Strijland licht toe: “Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run! De plassen en het zand maken het lekker modderig en uiteraard zorgen we voor geweldige hindernissen waarop jong en oud zich uit kan leven. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich, onder begeleiding van een volwassene, wagen aan een modderig en sportief parcours van 3 km. Om 10.00 uur start de Kids Run en vanaf 11.15 uur starten de volwassen renners. Lukt het niet om je kind te begeleiden maar wil jouw kind toch graag meedoen? Dan zorgen we bij Down Under voor professionele begeleiding” aldus een enthousiaste Strijland.

Meedoen is belangrijker dan winnen

De Obstacle Run is echt een ‘run for fun’. Het gaat niet om de winst maar om het plezier tijdens het lopen en de lol die je met elkaar hebt. Volwassenen kunnen kiezen uit twee afstanden; 6 of 12 kilometer, kinderen doorlopen een parcours van 3 km. Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 7 oktober op www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veel gestelde vragen. Kom jij 9 oktober gezellig baggeren bij Down Under?