vrijdag, 21 oktober 2016 12:25

Kromme Rijnstreek Academie op 7 november 2016

VVV Kromme Rijnstreek en Gebiedscoöperatie O-gen organiseren gezamenlijk de Kromme Rijnstreek Academie. Inspirerende bijeenkomsten voor recreatie- en horecaondernemers met als doel kennisontwikkeling, professionalisering en versterken van het onderlinge netwerk. Na het succes van de bijeenkomsten in voorjaar 2016, volgt op maandag 7 november een lunchbijeenkomst bij Restaurant Jonkheer de Ram in Schalkwijk.

Het thema van de bijeenkomst zal zijn ‘Netwerken en Arrangementen in de gastvrijheidssector’ met de gastsprekers Rens Tanis en Renate Cevaal. Na de presentaties is een netwerklunch gepland.

Succesvol netwerken

Rens Tanis, oprichter van Netwerkgids Nederland en Commercieel Manager Landgoed Zonheuvel, neemt je mee op een interactieve reis door de wondere wereld van netwerken. Hij vertelt over zijn ervaringen met het managen van de Netwerkgids met 2.300 zakelijke netwerken, geeft trucs en nieuwe inzichten, deelt het grootste geheim van succesvol netwerken en maakt de vertaalslag naar de branche recreatie en toerisme.

Vraaggerichte arrangementen

Renate Cevaal is eigenaar van Histodian. Histodian is een organisatie- en adviesbureau voor erfgoed en cultuurtoerisme. Via het vele prachtige erfgoed dat Nederland rijk is, laten zij recreanten en toeristen (nader) kennis maken met de geschiedenis en de cultuurhistorie van ons land. Mensen bezoeken in hun vakantie en vrije tijd immers graag historische plekjes, zoals kerken, kloosters, kastelen en oude stadjes. Renate zal op een interactieve manier ingaan op het samenstellen van arrangementen in de Kromme Rijnstreek gericht op vraag i.p.v. aanbod. Kosten en aanmelden De kosten bedragen € 15 per bijeenkomst voor leden van VVV Kromme Rijnstreek en O-gen, niet-leden betalen € 25. Informatie over de bijeenkomst en aanmelden kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 november.

De Kromme Rijnstreek

De Kromme Rijnstreek is het buiten van Utrecht. Het omvat de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk en een deel van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Het rivierenlandschap ontmoet hier de Utrechtse Heuvelrug. Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, de Kromme Rijn, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek; je vindt het allemaal op fietsafstand van Utrecht. Dat begint al bij Amelisweerd, Rhijnauwen, Fort bij Vechten en Speelbos Nieuw Wulven. Maar dat is nog maar het begin.

Daarachter vind je prachtige wandel- en fietsroutes door landbouw- en natuurgebieden. En ook cultuurhistorie is hier volop; de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes (de oude grens van het Romeinse Rijk) doorkruisen de Kromme Rijnstreek. En nog verder vind je de landgoederen in de Langbroekerwetering en het prachtige Wijk bij Duurstede, waar Dorestad zichtbaar wordt.