vrijdag, 11 november 2016 07:35

Red levens in jouw buurt!

Stichting HartslagNu Houten organiseert op maandagavond 21 november om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis. Deze avond heeft als doel om inwoners te stimuleren om burgerhulpverlener bij reanimatie te worden. Maar ook om de al geregistreerde burgerhulpverleners te motiveren actieve ambassadeurs te worden!

De avond wordt geopend door burgemeester Wouter de Jong. “Het is een uitstekend initiatief om met elkaar als inwoners, ondernemers en verenigingen samen te werken om de overlevingskans bij een hartstilstand fors te verhogen”, aldus de burgemeester . Informatie op deze avond wordt verder verstrekt door de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) en de Stichting HartslagNU Houten. Er is ruim gelegenheid om uw vragen te stellen.

Kans op gratis training

Bent u nog geen burgerhulpverlener dan maakt u deze avond kans op een gratis reanimatie/AED training op 2 december, in een door Houtens Hart Offices aangeboden ruimte (AED = automatische externe defibrillator of stroomschokapparaat). Stichting HartslagNU Houten bestaat uit de EHBO vereniging Houten, stichting reanimatie Bunnik e.o, Rode Kruis Houten, Hildebrand Hulpverlening en Hartstichting Houten. Docenten vanuit deze partijen hebben aangeboden eenmalig gratis deze training te verzorgen.

Stichting HartslagNU Houten gelooft erin dat met hulp van inwoners en ondernemers het mogelijk is een netwerk van burgerhulpverleners en AED’s in Houten te realiseren. Doet u mee? We zien u graag maandagavond 21 november!