zondag, 20 november 2016 09:47

Lezingen Rodin & Daubigny

In de maand december organiseert ‘Cursus&co’ een tweetal lezingen binnen de kunst en cultuur. De lezingen zullen zowel de indrukwekkende impressionistische werken van Rodin beslaan als de schilderend pionier Daubigny.

Ten eerste is er de lezing ‘Rodin, genius at work’ die zal plaatsvinden op 1 december van 19:45 tot 21:45. De lezing staat in teken van een grote expositie in het Groningermuseum rondom de beeldhouwer Rodin. Rodin is een van de grootste beeldhouwers van de moderne tijd en stond bekend om, voor zijn tijd, een ongekend Realisme. Hij behandelde het klassieke onderwerp van de beeldhouwkunst, het menselijke figuur, op een manier die ongewoon en voor vele ongehoord was. De werken van Rodin maken indruk door de levendige modellering en de dramatische zeggingskracht van zijn werken. In de lezing wordt er onder andere aandacht geschonken aan het werkproces van werken als Balzac de Denker en de Kus.

De tweede lezing die op 20 december gehouden zal worden is ‘Daubigny, Van Gogh en Monet’. Ook deze lezing zal worden georganiseerd naar aanleiding van een prachtige tentoonstelling die tot en met 29 januari te zien is in het van Gogh-museum te Amsterdam. Daubigny was in de 19e eeuw een van de belangrijkste landschapschilders. Met zijn boot trok hij de natuur in en maakte prachtige schilderijen. Daubigny wordt gezien als de grondlegger van het impressionisme en was een grote inspirator van onder andere Van Gogh, Monet, Pissaro en Sisley. De lezing zal plaatsvinden tussen 10.00 en 12.00. Beide lezingen worden tot u gebracht door Lisette le Blanc.

De uiterste inschrijfdatum zijn respectievelijk 28 november en 12 december en zal plaatsvinden op Onderdoor 160. Inschrijven kan op onze website: www.cursusenco.nl.

Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Langskomen kan ook: Onderdoor 160, 3995DX Houten (ingang Bibliotheek).

Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’.