zondag, 27 november 2016 10:39

Muzieklezing: Vivaldi, de componist

Bent u bekend met De Vier Jaargetijden, een cyclus van vier vioolconcerten gecomponeerd door Antonio Lucio Vivaldi? De lezing ‘Vivaldi, de componist’ introduceert, of biedt verdieping in, de muziek en het leven van de Italiaanse componist en violist uit de achttiende eeuw.

Vivaldi’s composities waren mede door heldere, harmonische contrasten en een vrolijk karakter totaal vernieuwend.

Op zaterdag 21 januari zal er in muziekcentrum Tivoli Vredenburg te Utrecht een Vivaldi - dag georganiseerd worden. De lezing, gedoceerd door Liselotte Kuling, is bedoeld om vast in de sfeer te komen. Tijdens de lezing wordt er zowel geluisterd naar de muziek van Vivaldi als ingegaan op de levensloop en de persoon Vivaldi. De lezing zal u zowel kerkelijke als wereldlijke muziek brengen en gesproken worden over de tijd waarin Vivaldi en zijn tijdgenoten leefde.

De lezing vindt plaats op dinsdag 10 januari van 10.00 tot 12.30 uur. De uiterste inschrijfdatum is 5 januari en de lezing zal plaatsvinden op Onderdoor 160. Inschrijven kan op onze website: www.cursusenco.nl.

Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur via tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Langskomen kan ook: Onderdoor 160, 3995DX Houten (ingang Bibliotheek). Cursus&co is een onderdeel van ‘van Houten&co’.