maandag, 02 januari 2017 12:07

Caecilia in concert met KTSM uit Tiel

Caecilia tijdens het laatste concert in het jubileumjaar op het Fort aan de Korte Uitweg Caecilia tijdens het laatste concert in het jubileumjaar op het Fort aan de Korte Uitweg

Op zondagmiddag 15 januari 2017 begint om twee uur een bijzonder concert in Cultureel Centrum De Wiese in Schalkwijk. Dan vindt namelijk een optreden plaats van twee orkesten: Caecilia uit Schalkwijk en Het Koninklijk Tielsch Stedelijk Muziekcorps (KTSM).

Het concert bestaat uit twee delen: voor de pauze speelt Caecilia onder leiding van dirigent Leon Vliex. Op het programma onder andere muziek uit de televisieserie Band of Brothers, Ruby Tuesday, dat u in de verte misschien nog zult herkennen als van The Rolling Stones en een eigen compositie van Leon Vliex: Exmoor Expressions.

Na de pauze speelt het KTSM onder leiding van Vincent Verhage. Hij is voor Schalkwijk een oude bekende, want hij was jarenlang instructeur bij Caecilia. De Tielse harmonie speelt onder andere Orion, A night at the movies en Adele in concert. Mark van Hoorn speelt de euphonium-solo in het stuk Aria.

Aan het slot van het concert spelen Caecilia en KTSM gezamenlijk de mars Colchester Castle.

De toegang bedraagt vijf euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee en een cupcake.