dinsdag, 07 februari 2017 11:14

IVN Wandeling Slagmaatpad Houten

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 12 februari om 13:30 uur een wandeling op het traject van het Slagmaatpad in Houten.

Het Slagmaatpad begint aan de rand van Houten. Het gaat over oude en nieuwe grenzen: de Romeinse limes, en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. We starten vanaf de parkeerplaats aan de Binnenweg, lopen via Nieuw Wulven, boerenland, en gaan verder op de Marsdijk naar fort Vechten. Daarna keren we weer terug naar de Binnenweg. Onderweg zien we nieuwe natuur, gereconstrueerde Romeinse bebouwing en het fort bij Vechten. Waterdicht schoeisel aanbevolen!

Voor deze, door het IVN georganiseerde, wandeling verzamelen we om 13:30 uur bij Jack's Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein) of om 14:00 uur op de parkeerplaats aan de Binnenweg in Houten. De wandeling duurt circa twee uur.

Deelname aan de wandeling is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.
Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gidsen Pieter van den Tillaard (030-6373384) of Alie Feijen (030-6033344).