zondag, 12 februari 2017 12:02

Lezingen in maart

In de maand maart organiseert ‘van Houten&co’ een tweetal lezingen binnen de kunst en cultuur. De eerste lezing betreft ‘Gek van Surrealisme’; De tweede lezing betreft ‘Ed van der Elsken (1925 – 1990)’.

Surrealisme is een brede stroming en beweging die in de jaren ’20 is ontstaan. Surrealisme belicht de droomwereld, fantasie, gekte en de onbeteugelde passie van de kunstenaars en verzamelaars van deze beroemde kunststroming. De lezing staat in het teken van de gelijknamige expositie in het Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam. Topstukken van onder andere Salvador Dali, Max Ernst en René Margritte worden hier van 11 februari tot en met 28 mei tentoongesteld. De lezing vindt plaats op donderdag 16 maart van 13.30 tot 15.30 uur. 

Ed van Elsken is de eerste echte Nederlandse straatfotograaf. Van der Elsken woonde en werkte in de jaren ’50 in Parijs. Vanuit Parijs vertrok de fotograaf naar steden als Amsterdam, Hong Kong en Tokyo. Van der Elsken ging op zoek naar zelfbewuste mensen, mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Met de expositie ‘De verliefde camera’ presenteert het Stedelijk Museum in Amsterdam het grootste overzicht van zijn werk in 25 jaar. De lezing zal u meer diepgang en context bieden om u zodoende nog meer van de expositie te laten genieten! De lezing vindt plaat op donderdag 30 maart van 19.45 tot 21.45 uur.

Aanmelden kan op www.vanhoutenenco.nl. Meer informatie? Cursus&co is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 9.30-12.00 uur bij ‘van Houten&co’, Onderdoor 160, Houten. Tel. (030) 7001 525 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Cursus&co is onderdeel van ‘van Houten&co’.