vrijdag, 31 maart 2017 11:34

Natuurhuisje in Schalkwijk

De gebroeders Uijttewaal (van het Blokhovens Linievarken) verhuren vanaf dit voorjaar de aan overzijde van hun bedrijf gelegen woning op nummer 10 als vakantiewoning. 
Hiermee geven zij bezoekers van het Eiland van Schalkwijk de mogelijkheid om een paar dagen (of langer) te genieten van de mooie natuur op en rond het eiland! 

In het voormalig schootsveld  (onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie) ligt dit natuurhuisje. Je bereikt de woning via de Achterdijk, een smal boerenweggetje tussen de weilanden. De woning is inricht voor maximaal zes personen in een landelijke stijl. Om de woning ligt een prachtige tuin met een schattig tuinhuisje en grenst aan de achterzijde aan een weiland van ongeveer één hectare waar regelmatig schapen of kalfjes lopen. De tuin wordt aan de achterzijde omzoomd door het watertje "De Snel" en aan de voorzijde door een sloot met daarin een waterval en een vistrap ter hoogte van de toegangsbrug. Het natuurhuisje maakt onderdeel uit van het aan de overzijde van de weg gelegen boerenbedrijf van de gebroeders Uijttewaal. 

Natuur en omgeving

De natuur rondom het natuurhuisje is prachtig en straalt een en al rust uit. Hier hoef je even helemaal niets, maar het kan wel. Wandelen, fietsen, kanoën, zwemmen..Het kan allemaal. De gemeente Houten is de laatste jaren al druk bezig geweest om recreatiemogelijkheden op “Het Eiland van Schalkwijk” te ontwikkelen. Zo zijn er kanoroutes, fietsroutes en wandelpaden (Staatsbosbeheer) aangelegd en is er ook vanuit de Nieuwe Hollandse Waterlinie al een heleboel gebeurd waardoor het nóg leuker is om hier een paar dagen door te brengen. Het fort Werk aan de Korte Uitweg en het Lunet aan de Snel liggen beiden op loopafstand en recent heeft de gemeente Houten het fort Honswijk gekocht om te gaat ontwikkelen. Het natuurhuisje ligt ongeveer twee kilometer vanaf de rivier De Lek. Tijdens het zomerseizoen kun je met een voetgangerspontje naar de overkant (Culemborg/Everdingen/Vianen). Heel erg leuk om te doen!  En enkele jaren geleden is door het recreatieschap een recreatieplas aangelegd waar je heerlijk kunt zwemmen, vissen en varen, de Honswijkerplas geheten. En dan natuurlijk Houten zelf nog natuurlijk. Ook een heel erg leuk en groen dorp in het midden van Nederland.

Voor meer details en boekingen kijk je op https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/31347