maandag, 09 mei 2016 16:24

Boogh en Zorgspectrum samen in het Haltna Huis

ZorgSpectrum en Boogh openen maandag 2 mei 2016 hun deuren in Het Haltna Huis in het centrum van Houten (in de voormalige locatie van Markant). Voor ZorgSpectrum is dit een verhuizing naar een betere plek in het pand ‘Het Haltna Huis’. Voor Boogh is dit een uitbreiding naar een nieuwe gemeente.

“Ook Boogh wil haar dienstverlening dichtbij de burger aanbieden. Vanuit deze locatie kunnen we cliënten uit Houten en omgeving nog beter van dienst zijn”, aldus Hetty van Oldeniel, bestuurder van Boogh.

Samenwerking

Boogh en ZorgSpectrum sloten hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. ZorgSpectrum biedt op deze locatie en in deze regio al revalidatie, zorg en behandeling aan. Door samen te werken kunnen de organisaties elkaar versterken, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor cliënten. “Zo komen we tot optimale ondersteuning van inwoners van Houten met een chronische beperking, niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke- of visuele beperking”, aldus Mirjam Groenendijk, bestuurder van ZorgSpectrum.

Goede locatie

Boogh en ZorgSpectrum zullen gezamenlijk hun diensten aanbieden in Het Haltna Huis, aan Het Kant 199. De vestiging ligt aan een plein nabij het kloppend winkelhart en station Houten. Bovendien is de locatie ruim opgezet, rolstoeltoegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid. “Al deze punten maakt deze locatie voor ons een goede keuze”, vertelt Hetty van Oldeniel.

Diensten

ZorgSpectrum is elke werkdag geopend. Boogh Houten is vier dagen per week geopend, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. In de nabije toekomst zal Boogh Houten ook op woensdag toegankelijk zijn voor cliënten. Bij Boogh worden diensten geboden die gericht zijn op participatie in de samenleving van mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of een chronische aandoening. Voorbeelden van deze diensten zijn dagbesteding, begeleiding naar (vrijwilligers)werk, behandeling en training.