vrijdag, 28 oktober 2016 14:03

Preventief Huisbezoek 75 + in de drie Kernen

In oktober is 'van Houten&co' gestart met een tweede ronde Preventief Huisbezoek 75+ in de drie Kernen, namelijk, Tull en ’t Waal, Schalkwijk en ‘t Goy. Zoals u misschien weet is Preventief Huisbezoek 75+ een éénmalig informatief huisbezoek om u, als 75-plusser te informeren over voorzieningen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.

Met behulp van een vragenlijst worden diverse onderwerpen met u doorgenomen als wonen, gezondheid, zelfredzaamheid, dagbesteding en mobiliteit.

We kijken samen waar u in het dagelijks leven tegen aan loopt en welke voorzieningen en of mogelijkheden er zijn om u hierbij verder te ondersteunen. Dit alles met de bedoeling u zo lang mogelijk aangenaam en zelfstandig te laten wonen. Daarnaast vinden wij het belangrijk uw mening te horen over de wijk waarin u woont en de voorzieningen die er al dan niet aanwezig zijn.

Dienstverlening en voorzieningen veranderen in de loop der tijd. Ook op dit moment zijn er op het gebied van de zorg veranderingen gaande. Hierover kunt u zich tijdens het huisbezoek dan ook uitgebreid laten informeren. Dus ook voor mensen die al eerder een huisbezoek hebben gehad kan het zinvol zijn om ook nu weer mee te doen.

We starten in de Tull en ‘t Waal. Alle 75-plussers worden hierover in oktober aangeschreven. Vervolgens kunt u zelf contact opnemen om een afspraak voor een huisbezoek te maken. Of anders wordt u gebeld door de coördinator van het project om te horen of u belangstelling heeft. Zo nodig geeft de coördinator u aanvullende informatie.

De huisbezoeken worden uitgevoerd door een team van deskundige vrijwilligers van 'van Houten&co'. Aangezien het een grote wijk betreft kan het even duren voordat u een brief ontvangt. Als u belangstelling of vragen heeft omtrent dit bezoek, kunt u contact opnemen met ‘van Houten&co’, Saskia Cornelisse, Coördinator Preventief Huisbezoek, tel. 030-7001521 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.