vrijdag, 17 maart 2017 12:43

Fietsdocenten gezocht!

De Fietsersbond is op zoek naar vrijwilligers die fietsdocent willen worden. Als fietsdocent geef je fietsvaardigheidsles aan kinderen op de basisschool, voorlichting aan senioren en fietsles aan mensen met buitenlandse afkomst of vluchtelingen die willen leren fietsen. De fietslessen hebben als doel dat de fietsers zo veilig mogelijk aan het verkeer deelnemen.

Deze fietslessen en voorlichting zijn meer dan nodig! Omdat de Fietsersbond een toename in fietslesaanvragen heeft, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die we kunnen opleiden tot fietsdocent.

De opleidingsdagen zijn in de periode van 10 tot 26 april in Utrecht (definitieve data is in overleg met de cursisten en trainers).

Wat verwachten we van een fietsdocent:

  • Affiniteit met fietsen
  • Communicatief sterk (contact met gemeenten, scholen, ouderenbonden)
  • Enthousiasme om voor de groep te staan
  • Redelijk goede gezondheid
  • Bereid zijn tot het volgen van de opleiding van twee dagen in Leeuwarden
  • Gedurende het jaar inzetbaar (met pieken in maart-juni en sept-okt).

Interesse?

Meld je aan bij de Fietsersbond, afdeling Fietsschool: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef je motivatie door, dan nemen wij daarna contact met jou op. Verdere informatie over het programma, de locatie en tijden volgt per mail.

Op de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl/fietsschool) staat meer informatie.