zondag, 19 maart 2017 13:38

Gemeente geeft gratis bomen weg

Woensdag 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Daarom geeft de gemeente Houten twintig gratis bomen weg aan scholen, verenigingen en bedrijven. Wees er snel bij, want op = op.

U kunt één boom reserveren via www.houten.nl/gratisboom.

Bomen hebben een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat Houten een mooie, gezonde en groene gemeente blijft. Door klimaatverandering wordt de aarde steeds warmer en valt er veel regen. Straten verharden de grond en auto’s vervuilen de lucht. We hebben bomen dus hard nodig! Ze verbeteren het leefklimaat van Houten door

• voor schaduw te zorgen. Daardoor wordt hittestress/oververhitting voorkomen.

• frisse lucht te geven. Bomen zuiveren de lucht.

• onze gemeente groen en mooi te houden.

• een belangrijke rol te spelen voor vogels, vlinders, bijen en nog veel meer dieren.

Hoe werkt het precies?

Op woensdag 22 maart vieren we samen het belang van bomen op Nationale Boomfeestdag. De gemeente levert gratis de boom en het plantmateriaal op dezelfde dag waarop de boom wordt geplant. De aanvrager plant de boom op eigen terrein en is verantwoordelijk voor het onderhoud. Het planten gebeurt in het plantseizoen van 1 november tot en met 31 maart. De aanvrager heeft de intentie om de boom minimaal vijf jaar te laten staan. De spelregels van deze actie kunt u nalezen op het aanvraagformulier.

Duurzaamheid

Het planten van bomen valt onder de doelen uit het programma Duurzaam Houten. Benieuwd wat de gemeente nog meer doet om Houten te vergroenen? En wat u zelf kunt doen? Lees het op www.duurzaamhouten.nl

Bedankt dat u meehelpt aan een groen en klimaatbestendig Houten! Heeft u vragen over deze actie? Neem dan contact op met de gemeente via (030) 63 92 6111.