woensdag, 05 april 2017 16:53

Vershof 25 jaar: Corné de Jong

De Vershof bestaat 25 jaar! De vishandel van Corné de Jong is één van de winkels die al sinds de start gevestigd is in de Vershof. Corné vertelt: “Het was de bedoeling dat alle verswinkels uit het winkelcentrum naar de Vershof zouden gaan.

Ik was één van die winkels die op ’t Wed zat. In 1992 verhuisden we met een groentewinkel, kaasboer, toko, bloemenwinkel, bakker, slager, vlaaienwinkel en een pizzawinkel naar de Vershof. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en zitten we er allemaal nog steeds, op de toko na.”

Het geheim van Corné is dat hij altijd de supermarkt één stap voor wil zijn: “Ik wil me graag onderscheiden van de supermarkt. Zo kijk ik naar doelgroepen. De oudere doelgroep gaat voor de gebakken vis, terwijl de jeugd vaak kiest voor gemak. Denk hierbij aan een roerbakschotel of een ovenschotel. Ook let ik erg goed op de trends, zo is zelf sushi maken helemaal in. Verder doen de luxere vissoorten als verse tonijn, zalm en coquilles het ook erg goed. Ik zeg altijd maar zo: mond-tot-mond reclame is de beste reclame!”

Ook de samenwerking met alle ondernemers in de Vershof werkt ontzettend goed: “We communiceren, overleggen en versterken elkaar. We houden elkaar scherp. We geven het aan als we vinden dat iemand het niet goed doet of zijn aandacht erbij moet houden. Mijn klanten komen bijvoorbeeld ook bij de slager, dus het is een kruisbestuiving. Het complete plaatje moet goed zijn.”

In het begin was de samenwerking niet altijd even makkelijk: volgens Corné is niemand zo eigenwijs als een zelfstandig ondernemer. Hij vertelt: “Je zit met verschillende ondernemers in de Vershof en je bent op elkaar aangewezen. Dit leverde in het begin wel wat wrijvingen op. Je gaat elkaar aftasten en later zijn we elkaar gaan leren kennen. Nu weten we wat we aan elkaar hebben en dat maakt de samenwerking een stuk makkelijker.”

Corné heeft als afsluiter nog een leuke anekdote over zijn winkel. Dat is ook niet zo moeilijk: in 25 jaar gebeurt er een hele hoop. Hij wijst naar een mevrouw: “Wist je dat deze mevrouw vroeger hier heel vaak kwam met haar zoontje? Hij vroeg dan altijd om een visfrietje. Op latere leeftijd kwam hij hier werken en doet dat tijdens haringtijd en Kerst nog steeds. Hier ontmoette hij een meisje achter de toonbank en zo is Ben, de visbaby, geboren!”

De Vershof huisvest momenteel 8 versspecialisten: Peter Ultee groenten en fruit, Keurslagerij Stokman, Pizzeria La Rond, Echte bakker Sjaak Doeleman, Vlajerie het Rond, Bij ons in de Keuken, Peterse Kaas én natuurlijk Vishandel Corné de Jong.