dinsdag, 24 oktober 2017 16:09

CreaCafé in het Eetatelier op het Rond

foto's Els Hiemstra foto's Els Hiemstra

Vrijdag 20 oktober 2017 was het een jaar geleden dat het CreaCafé van start ging. Reinier Jonkheer, initiatiefnemer van het CreaCafé, vertelt enthousiast over het ontstaan van het CreaCafé.

Ruim een jaar geleden liep Reinier rond met het idee een ontmoetingsplek te creëren voor mensen die zin hebben om iets ‘creatiefs’ te doen. Een plek waar iedereen kan binnen lopen, waar ideeën en inspiratie wordt opgedaan en kennis wordt uitgewisseld. Waar jong en oud (de jongste deelnemer is begin 30 en de oudste is 80) bijeen komen om te handwerken, quilten, breien, tekenen, weven, naaien, schilderen, noem het maar op. Je neemt je eigen ‘handwerk’ mee.
Het leuke is dat je met elkaar lekker creatief bezig bent, ondertussen gezellig kletst en koffie/thee drinkt. Het is daarmee de tegenhanger van een cursus geworden die slechts over 1 onderwerp gaat. Het is niet verplichtend, op vrijdagochtend kun je bedenken of je wel of niet wilt komen. Reinier stuurt een week van te voren een mailtje ter herinnering. Ieder 3e vrijdag van de maand van10.30 tot 12.30 uur is het Creacafé open. Aan het eind van de ochtend reken je eigen versnapering af.

Voor het Eetatelier is gekozen omdat het centraal ligt, omdat het er gezellig is en daarmee een ideale plek is voor een activiteit als deze. Ook zijn er regelmatig exposities te zien. En niet te vergeten de catering die door de medewerkers van het Eetatelier wordt verzorgd.

Op het moment van mijn bezoek zijn er 16 mensen aan het ‘werk’ en zij genieten ook  van de appeltaart, die van het huis gekregen is als felicitatie voor het 1-jarig bestaan van het Creacafé. De tafels zijn aan elkaar geschoven zodat er 1 lange tafel in het Eetatelier staat. “Er is plaats voor 30 mensen en als we uit onze voegen barsten vinden we vast wel een oplossing”, aldus Reinier.

Voor de gasten van het Eetatelier blijft er genoeg ruimte over om koffie/thee te drinken, te lunchen en te kijken natuurlijk.

Over Reinier zelf: hij creëert Quilt Art, niet de traditionele vorm, maar met gemengde technieken. In november 2017 exposeert hij samen met 80 collega’s op de Handwerk en Quilt dagen in de Beursfabriek Nieuwegein. In januari 2018 weer in het Eetatelier te zien.

crea02.jpgcrea03.jpgcrea04.jpgcrea05.jpgcrea06.jpgcrea07.jpgcrea08.jpgcrea09.jpgcrea10.jpgcrea11.jpg

 

Meer in deze categorie: « Pompoenendag Kiwi's uit Houten »