maandag, 01 april 2019 17:53

Flexibel openbaar vervoer op Eiland van Schalkwijk

Op 31 maart is vervoerder U-OV een proef gestart op Het Eiland van Schalkwijk in Houten met U-Flex. Deze flexibele bus boek je met een app of telefonisch. De bus rijdt alleen op afroep wanneer de reiziger dat wil.

U-flex rijdt niet op een vaste dienstregeling maar vervoert reizigers langs haltes op de momenten dat daadwerkelijk behoefte is aan een rit. Door flexibel in te spelen op de vraag onder reizigers kan het openbaar vervoer verder worden verbeterd. Reden voor U-OV en opdrachtgever provincie Utrecht om gedurende twee jaar in samenwerking met de gemeente Houten een proef te doen met U-flex. Nadat een rit is geboekt, kan de reiziger instappen bij een U-flex halte. Reserveringen zijn minimaal 30 minuten voor het gewenste moment van vertrek. Voor elke rit geldt een vaste prijs van €2,50,- In de bus kan ook betaald worden met OV Chipkaart, diverse abonnementen van U-OV en pin.

U-OV adviseert voorlopig telefonisch ritten boeken

Voor reizigers zal de komst van U-flex soms even wennen zijn, want ritten moeten tevoren geboekt worden, anders is er geen openbaar vervoer. Vanwege technische aanloopproblemen met de app adviseert U-OV voor het boeken van ritten voorlopig gebruik te maken van het speciale telefoonnummer 0900 - 525 2241 (gebruikelijke belkosten).

Met de komst van U-flex is op het Eiland van Schalkwijk openbaar vervoer overdag langer beschikbaar, zowel op doordeweekse dagen als in het weekend. Bovendien zijn extra haltes geplaatst, waar de U-flex bus langskomt. Op deze manier is Tull en ’t Waal aangesloten op U-flex en rijden de bussen naar Fort Honswijk.

Meer weten?Voor meer informatie over U-flex ga naar https://www.u-ov.info/reizen/u-flex