maandag, 06 mei 2019 17:41

Babyboom in geboortebos Nieuw Wulven…

Babybomen in het toekomstige geboortebos in Nieuw Wulven zijn helaas niet meer beschikbaar.
190 bomen zijn allemaal verkocht! 

De bomen die ruim een maand geleden beschikbaar waren om in bos Nieuw Wulven te kunnen planten in het toekomstig geboortebos komend najaar zijn allemaal verkocht.
Er was veel belangstelling van jonge ouders, toekomstige ouders en ook grootouders.
Voor dit initiatief hadden Staatsbosbeheer en provincie Utrecht de handen ineen geslagen. Hiermee werd ouders en grootouders de mogelijkheid geboden om een geboorteboom te kopen en te planten voor hun (klein)kindje tijdens een gezamenlijke plantdag in het najaar van 2019. Het geboortebos wordt een sfeervolle plek met een centrale boom en bank, omringd door 190 jonge bomen. De actie liep van 28 maart tot 1 oktober 2019. Meer informatie: staatsbosbeheer.nl/geboortebosnieuwwulven

Locatie en plantdag
Het toekomstige geboortebos ligt op circa 900 meter afstand van speelbos Nieuw Wulven, op het grensgebied van de gemeenten Houten en Bunnik. Het bosvak is gereed gemaakt voor aanplant van jonge bomen die goed in het gebied kunnen gedijen: oerhollandse soorten als wintereik en linde. Het nieuwe leven wordt gevierd tijdens de plantdag in het najaar van 2019. Dan kunnen alle deelnemers samen met de boswachters de jonge bomen planten. De exacte datum wordt later nog bekend gemaakt.