maandag, 16 september 2019 10:02

1e rolstoelpadel toernooi succesvol verlopen

De Nederlandse Padel bond organiseerde zaterdag 14 september voor de allereerste keer in de geschiedenis een rolstoelpadel toernooi op het park bij de Doordraaiers te Houten.

De Doordraaiers is éen van de weinige clubs in Nederland waar rolstoelpadel gespeeld kan worden. Bij de aanleg van de padelbanen is hier namelijk rekening mee gehouden en zijn de ingangen van de baan extra breed en daarmee rolstoeltoegankelijk gemaakt.
Het toernooi had met vijf inschrijvingen een landelijk karakter en het is de bedoeling dat deze pilot aanleiding geeft om in 2020 uit te groeien naar een groter internationaal evenement.

Bekende spelers uit het rolstoeltennis, Robin Ammerlaan en Jinte Bos gaven afgelopen weekend acte de préséance op de zonovergoten padelbanen.

Wat is padel?
Padel is een racketsport die het beste omschreven kan worden als een mix van squash en tennis. Padel wordt gespeeld op een padelbaan van 10×20 meter, met daaromheen wanden van glas en hekwerk. Sinds kort is er ook aandacht voor de rolstoelvariant van deze sport. De Doordraaiers zijn voornemend om wekelijkse rolstoelpadel trainingen te organiseren. Mocht je hier interesse in hebben of meer over willen weten, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..