woensdag, 18 september 2019 15:08

Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken?

Van moestuinen en dorpsfeesten, tot aan wijkpleinen en theatervoorstellingen; Kern met Pit ondersteunt mensen met dromen voor hun buurt met gratis kennis, advies en een groot netwerk.

Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. De inschrijving voor Kern met Pit 2020 is nu geopend!

Door het hele land worden vele mooie projecten opgestart die een boost geven aan de leefomgeving. Zoals het IJsselstijnse initiatief BROOD-NODIG die samen met lokale winkeliers katoenen broodzakken aan burgers wil verkopen, ter vervanging van een plastic verpakking. Het brood in de katoenen broodzak kan thuis ook ingevroren worden en blijft zo 2-3 weken goed.  Een prachtig initiatief! Niet voor niks de trofeewinnaar van Kern met Pit Utrecht 2018. 

Heb jij ook een goed idee? Kan jouw buurt wel wat pit gebruiken? Dan is het tijd voor actie! Schrijf je in voor Kern met Pit 2020. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl.

Provincie Utrecht is partner van Kern met Pit