vrijdag, 11 oktober 2019 15:55

Het Cultuurfeest: inspiratie voor het Cultuurplein!

Heeft u het Cultuurfeest op woensdag 30 oktober al in uw agenda staan? De Houtense Cultuurtafel nodigt u uit om tijdens deze vierde editie van het Cultuurfeest van 20.00 tot 22.15 uur in Aan de Slinger mee te luisteren, denken en praten over de toekomst van het ‘Cultuurplein’.

Wilt u er ook bij zijn? Stuur dan snel een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waarom een feest in het teken van het Cultuurplein?
De gemeente Houten staat voor de opgave om de komende jaren 4.000 tot 5.000 extra woningen te realiseren. Een van de gebieden die als optie wordt bekeken binnen de Ruimtelijke Koers is het centrum van Houten, inclusief het Slingergebied tussen het theater, het station en het gemeentehuis. In dit gebied ligt ook het Huis van Houten en het oude politiebureau.
Tijdens het Cultuurfeest gaan we op zoek naar de identiteit van Houten en welke rol de nieuwe invulling van het Cultuurplein daaraan kan bijdragen. Een avond waarop samen met culturele partners, maatschappelijke organisaties en bewoners wordt gebrainstormd over hoe dit nog te ontginnen gebied ingevuld kan worden. Iedereen wordt uitgenodigd zoveel mogelijk “out of the box” te denken.

Programma
Het programma start met een opening van burgemeester Gilbert Isabella. Hierna neemt Hilde Blank, stedenbouwkundige, directeur van BVR en directeur Concepts bij AM, u mee in de wereld van ruimtelijke vraagstukken.
Vervolgens zijn er 5 inspirerende workshops waar aanwezigen een keuze uit maken. De workshop van ‘Urbanos’ gaat over wat we graag in de stad doen, wat nu ontbreekt en welke dromen er zijn over de toekomst van het Cultuurplein. ‘ID310’ onderzoekt met de deelnemers de mogelijkheden voor het toevoegen van interactie en beleving in de openbare ruimte. ‘Mijmer! Vormgeving en rituelen’ gaat aan de slag met de vraag wat er voor nodig is om van het stadsplein een authentieke plek te maken. Een plek waar dagelijkse rituelen en bijzondere momenten volop kunnen worden beleefd. Annette van Baren van ‘Neutelings Riedijk Architects’ gaat met u in gesprek over de relatie tussen identiteit en architectuur en de rol die het ornament daarin kan spelen. Voor de echte doeners is er een workshop ‘het Cultuurplein in LEGO’ door Angela Donkers.

Aanmelden
Het belooft een inspirerende avond te worden waarin kansen voor Houten worden verkend! Meld u snel aan door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Houtense Cultuurtafel bundelt cultuurkrachten, zet cultuur op de kaart voor alle bewoners van Houten e.o. en houdt cultuur hoog op de politieke agenda van de gemeente.