zondag, 13 oktober 2019 20:46

Aangepast voetbal bij De Jonge Ontdekker

De Jonge Ontdekker heeft elke woensdagmiddag een bestaande voetbalgroep voor kinderen die een afstand ervaren tot het reguliere voetbal. In Schalkwijk op het voetbalveld maken zij kennis op een veilige manier met een voetbaltraining.

Ze leren nieuwe sociale contacten aan te gaan en gaan steeds meer deel uitmaken van de "gewone" vrijetijdsbesteding en maatschappij. De kinderen blijven zichzelf op deze manier verder ontwikkelen. Afhankelijk van de zelfredzaamheid van het kind stromen kinderen door naar lokale sportaanbieders in de regio. 

En eind september was het voor deze kinderen helemaal een unieke ervaring. Voetballers, coaches en medewerkers van FC Utrecht brachten een bezoek aan De Jonge Ontdekker en streden de kinderen om de FC Utrecht Cup. Onder andere Stefan Postma, Adam Maher, Giovanni Troupée en Maarten Paes gaven acte de présence. Met dit bezoek wilde FC Utrecht de sportparticipatie onder deze doelgroep stimuleren.

En als afsluiter en verrassing mochten de kinderen van De Jonge Ontdekker samen met een van hun ouders of begeleiders gratis naar de wedstrijd FC Utrecht – Willem II.

Heb jij ook interesse of wil je meer weten over voetballen bij De Jonge Ontdekker op de woensdagmiddag groep, stuur dan een mail naar José van Laarhoven van Sportpunt Houten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..