maandag, 28 oktober 2019 15:38

Opening kilometermarkeringen hardlopen

Afgelopen zaterdag, 26 oktober 2019, hebben hardlopers van Soesenzo Outdoor Challenge en wethouder sport, Kees van Dalen, de kilometermarkeringen voor het hardlopen in Houten feestelijk geopend.

Met twee teams, bestaande uit ieder tien lopers, werd een estafetteloop georganiseerd, waarbij iedere loper 100 meter liep en het stokje overgaf aan de volgende lopen.

Maar wie zitten er eigenlijk achter deze kilometers?

Hardloopgroep Soesenzo Outdoor Challenge organiseert wekelijks intervaltrainingen op de rode fietspaden, waarbij de afstanden soms met stoepkrijt werden uitgezet. Eén van de deelnemers kwam met het idee om op verschillende plekken in Houten permanente kilometers uit te zetten. In samenwerking met de gemeente Houten zijn er verspreid over vier plekken kilometermarkeringen aangebracht. Zoveel mogelijk op mooie rechte stukken, met zo weinig mogelijk kruispunten. Niet alleen de start en finish zijn gemarkeerd, maar ook elke 100 meter staat aangegeven.

Soesenzo Outdoor Challenge is trots op “hun” kilometermarkeringen.  Ze zijn opvallend en duurzaam aangebracht en ze hopen dat alle Houtense hardlopers er nog jaren van kunnen genieten, of je nu een startende of gevorderde hardloper bent.

Volgend jaar wil Soesenzo Outdoor Challenge een recordwedstrijd houden: loop een persoonlijk record op de kilometer. Welke inwoners van Houten (diverse categorieën) lopen de snelste kilometer? Houten is daarmee fietsstad en loopstad!