donderdag, 19 december 2019 13:18

Eritrese en Syrische Houtenaren ontvangen certificaat 'Meedoen in Nederland'

Op 20 december 2019  ontvingen 20 nieuwe Houtenaren met een Syrische en Eritrese achtergrond hun certificaat 'Meedoen in Nederland'. Tijdens een feestelijk moment kregen zij deze overhandigd door wethouder Herman Geerdes (Werk en Inkomen).

Sinds oktober hebben deze inwoners in een training gewerkt aan hun toekomst in Nederland. Ze zijn allemaal gemotiveerd om te gaan werken of studeren. Alleen weten ze vaak niet wat de mogelijkheden in Houten en omgeving zijn.

Deze dames deden mee aan de training ‘Meedoen in Nederland’. Deze training is bedoeld om hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. In workshops zijn de vrouwen aan de slag gegaan met: het maken en uitvoeren van planningen, een curriculum vitae, sollicitatiegesprekken, financiën bij werk en studie, regelen van kinderopvang, studie- en werkmogelijkheden in Houten en omgeving. Elke deelneemster heeft een persoonlijk actieplan gemaakt.

Na de training pakken de werkcoaches van de Houtense Werktafel (gemeente met Werk en Inkomen Lekstroom) de begeleiding naar werk of studie verder op.