dinsdag, 03 maart 2020 11:42

Geef de weidevogels een steuntje in de rug

foto Ben de Kruijff foto Ben de Kruijff

De Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk  zoekt ‘helpende handen’: vrijwilligers die zich structureel willen inzetten voor het weidevogelbeheer op de akker De Kroon in Tull en ’t Waal  en die na een introductie periode zelfstandig werkzaamheden kunnen/willen uitvoeren.

De werkzaamheden omvatten verschillende hand- en spandiensten zoals het plaatsen en verwijderen van het vossenraster (ter bescherming van de broedende weidevogels en hun nesten), het onderhoud aan de greppels en buizen voor de watertoevoer en het bestrijden van de zuring en de distels. Vele handen maken licht werk en we zoeken nog een paar mensen gebruiken die ons willen helpen met deze werkzaamheden.

Door het beheer de afgelopen jaren zien we het aantal vogels in het gebied toenemen en dat willen we graag verder versterken, maar dat kunnen we niet alleen! Als je tijd hebt om te komen helpen met de werkzaamheden dan horen we dat graag. Stuur dan een bericht met naam, e-mailadres en telefoonnummer aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan nemen we zo snel mogelijk contact op. Hopelijk tot ziens!