maandag, 04 mei 2020 07:20

Nieuwe deelnemers Eerlijk winkelen-app

De app ‘Eerlijk Winkelen Houten’ is uitgebreid met zes nieuwe winkels. Voorzitter Willy Wagenmans van de werkgroep Fairtrade gemeente Houten verwelkomde ze met de overhandiging van een raamsticker. De overhandiging vond plaats bij de start van de landelijke Fairtrade week van 2-8 mei.

Nieuw in de app ‘Eerlijk Winkelen Houten’ zijn Vlenovi in de Vershof, die vegetarische en veganistische producten aanbiedt, restaurant MIRO in het Oude Dorp, houtbewerker De Molenhoek en Stijl in Huis, die gebruikte meubels een nieuw leven geeft, Bas & Sax die gebruikte saxofoons en klarinetten renoveert en verkoopt en DB-Totaal die sinds kort biologische producten aan particuliere klanten in Houten e.o levert. Ook is de webshop van SecondHandHP, die gebruikte printers en hardware verkoopt en is gevestigd op de Meerpaal, opgenomen bij de webshops op de landelijke site van Eerlijk Winkelen. 

Eerlijk Winkelen Houten is oktober 2019 door de werkgroep Fairtrade gemeente Houten gelanceerd om bekendheid te geven aan winkels en restaurants in Houten die fairtrade, biologische en/of tweedehands producten aanbieden.  De lijst in Houten bestaat nu uit 42 deelnemers. De lijst is te raadplegen via de app Eerlijk Winkelen of via de website www.eerlijkwinkelenhouten.nl.
De betrokken winkels en restaurants moeten voldoen aan criteria van de landelijke stichting Eerlijk Winkelen.